Hei
Olen Mikael "Mixu" Björklund, vuonna 1976 Turussa syntynyt
Mixun Grillin "grillimetronomi" jolle laadukas grilliruoka on aina ollut herkutteluhetkien ykkösjuttu.
Alla tarinani, miten päädyin grilliyrittäjäksi Forssaan.
My Story
Mixun Grillin yrittäjänä vuodesta 2022 toimineen Mikael ”Mixu” Björklundin arki on rentoa, vaikka työ on kiirehuippuina haastavaa. Viime vuosina grilliä on uudistettu. Mixun Grilliä on siistitty, rempattu, pihaa ja ympäristöä kunnostettu, luotu grillille nettisivut ja annoksia kehitetty niin että on panostettu hyviin raaka-aineisiin, laatuun ja makuun. Kaikkea ei paisteta samassa öljyssä niin että maut sekoittuvat vaan grilliyritys panostaa puhtaisiin makuihin.
Mikael Björklundille yrittäjyys on tuttua.
– Lapsena minulla ei ollut mitään haaveammattia, tietenkin kiinnostus vaihteli poliisista lentäjään, aina sen mukaan, mikä vaikutti hauskalta, mutta kummatkin vanhempani olivat yrittäjiä. 24-vuotiaana aloitin tieni yrittäjänä Videofirma Makuuni -ketjun liikkeessä Helsingin Meri-Rastilassa.
Kokemusta on myös ulkomailta.
– Olen liki puolet elämästäni asunut kausittain Teneriffalla. Minulla oli äitini kanssa siellä yhteensä kolme ravintola-alan yritystä; Tanssisaluuna Scandic, La Bamba karaokebaari sekä el Principado ruokaravintola. Vuodesta 2003 lähtien yksityiselämäni toi minua Teneriffalta ensin satunnaisesti ja sitten vakituisesti Forssan seudulle.
Grillikioskista muutos elämälle.
Yrittäjä Mikael Björklund halusi muutosta elämään ja vaihtaa baarimestarin yötyöt päivätöihin.
Baarihommia on tullut tehtyä liki 30 vuotta. Baarihommia on vuosien varrella kertynyt myös Forssan seudulla mm Hotelli Koskenniskassa Forssassa sekä ravintola Ferrariassa Jokioisilla.
Yötyö on perheelliselle kuitenkin aika haastavaa ja raskasta. Nämä seikat johtivat siihen että vuodesta 1988 toimineen Heikan Grillin myynti-ilmoituksesta syntyi kaupat ja tässä sitä ollaan.
– Olen tehnyt grillistä oman näköisen. Paljon tekemistä ja parannettavaa mm rakennuksen ja laitteiston osalta on vielä tekemättä, mutta kaikki aikanaan.
Mottona on siisteys, puhtaus ja tuoreus kohtuullisella hinnalla opiskelijabudjettia huomioiden.
Grillin suosituin tuote on makkaraperunat ja annos maistuu asiakkaille jo varhain aamulla. Annoksessa tekijä satsaa tuoreeseen ja puhtaaseen öljyyn, mausteisiin ja majoneesiin.
Mikaelin oma suosikki on ehdottomasti cheddar-pekoni burger. Pohjanmaalaiselta lihatuottajalta löytyi paras vaihtoehto naudan täyslihapihviksi burgereihin. 120g täyslihapihvi herkullisten burgereiden lisäksi kruunaa myös Mikaelin kehittämän Mixun Grilliboxi annoksen. Grillileivät ja burgerit ovat kuitenkin se juttu, jota tullaan hakemaan vähän kauempaakin. Maine on siis kiirinyt, iso kiitos ja kumarrus.
– Parasta tässä työssä on kohtaamiset asiakkaiden kanssa. Mixulle laatu ja asiakaspalvelu ovat sydämen asia.
Tukena grillin kehittämisessä on ollut myös Marja-Leena Viljanen tuttavallisemmin Mantu, Turun legendaarisen Mantun grillin perustaja. Mantun Grilli on tuttu myös Vares -dekkarisarjasta.